Nieuws

Bedrijfsbezoek Ayano

We zijn zeer verheugd dat de firma Ayano ons zal ontvangen en ons een beetje inzage zal geven in het fabricatieproces van het bedrukken van glazen en de verschillende facetten hierrond.

Te dikwijls beperkt onze kennis zich tot het traditionele tampondrukken maar dit is slechts één van de productiemogelijkheden zoals we aldaar zullen kunnen vaststellen.

Gezien de productieruimte niet voorzien is om rondleidingen te geven is het aantal bezoekers
gelimiteerd tot 16 personen. Snel inschrijven is dus een must.

21/11/2017 - 19:00

Nabeschouwing: bedrijfsbezoek Roba Metals

Elke dag opnieuw blijft de vraag naar grondstoffen toenemen. De herwinning van zulke grondstoffen uit "afval" wordt dan ook steeds belangrijker, en zelfs noodzakelijk.

Bedrijfsbezoek Roba Metals

In een maatschappij waar de algehele consumptie van- en daarmee de vraag naar - grondstoffen toeneemt, wordt het herwinnen van de aanwezige grondstoffen uit “afval” steeds belangrijker en noodzakelijker. Dankzij geavanceerde verwerkings- en smelttechnieken, is Roba metals in staat om non-ferro metaal afvallen met een brede variatie in verontreinigingsgraad te recyclen.

11/11/2016 (All day)

Bezoek Drupa - Dusseldorf

Het is weer zover, Drupa 2016 komt eraan.

Vanaf dit jaar zal deze beurs om de drie jaar worden georganiseerd. Het gevolg hiervan is dat de beurs minder lang zal duren en slechts over één weekend zal lopen (31 mei tot en met 10 juni).
Als vakstudieclub willen we zoals voorheen de gelegenheid bieden om deze beurs te bezoeken, daarvoor organiseren we een bezoek welk zal doorgaan op zaterdag 4 juni.

Bedrijfsbezoek Smurfit Kappa Vandra - Een doos is niet zomaar een doos

Doos beschadigd tijdens het transport? Wat kan hier de oorzaak van zijn? Een verhelderende toelichting en een rondleiding in het bedrijf zullen ons meer inzicht geven over deze materie.

Studiebezoek Kodak

Hoewel het slechts met een beperkt gezelschap was (afwezigen hadden het nu echt wel fout) is het bezoek aan Kodak als een geslaagd evenement afgesloten. Er werden niet enkel de nieuwste technologieën op het gebied van offsetplaten naar voor gebracht, er werden ook de toekomstplannen van Kodak op het gebied van offsetdrukplaten en digitaal drukken behandeld. We kregen ook toegang tot de fabricatiestraten waar de offsetdrukplaten worden vervaardigd.

Studiebezoek aan Kodak en Sun Chemical - Duitsland

Tot onze spijt hebben we vernomen dat Sun ons momenteel niet kan ontvangen op dat moment. Dit wil niet zeggen dat ons studiebezoek vervalt. Er wordt nog naarstig naar een alternatief gezocht en het bezoek aan Kodak is een te sterke mogelijkheid om niet aan ons voorbij te laten gaan want zeg nu eerlijk, hoeveel kans heeft men om een bedrijf te bezoeken waar drukplaten vervaardigd worden en de nieuwste technologie hierrond uit eerste hand te mogen vernemen.

27/10/2014 - 20:30

Studiebezoek aan Kodak en Sun Chemical - Duitsland

Zoals aangekondigd gaan we weer op stap in november. Ditmaal gaan we op bezoek bij Sun Chemical op 10 november en bij Kodak op 11 november. De nieuwste technieken bij plaat en inktfabricatie zullen uit de doeken worden gedaan en mogelijke implicaties op de werkvloer worden belicht. Inschrijven kan via info@vakstudieclub.be tot 3 november en de prijs voor overnachting en verplaatsing bedraagt 100 euro.

10/11/2014 (All day)

Nieuwsbrief september 2014

Om u in te schrijven voor 1 van deze bezoeken, gelieve een e-mail met uw naam, adresgegevens en geboortedatum (i.f.v. verzekeringen) door te mailen naar info@vakstudieclub.be

Het nieuwe seizoen

Het is wat stil geweest op het digitale vlak bij de Vakstudieclub der Grafische Bedrijven maar we hebben goede moed dat de problemen met het nieuwe systeem tot het verleden behoren. Wat jullie echter willen horen is wat de toekomst brengt. We hopen jullie terug te mogen ontmoeten op een bedrijfsbezoek of een seminarie en willen al dit meegeven; Elf november mag je al reserveren in je agenda. Dit jaarlijks terugkomend event staat al stevig in de rails en wacht nog op een aantal concrete afspraken. Meer hoor je hiervan in september.

Pages